Roadbook Experience - o experienta ALTFEL

Roadbook Experience - o experienta ALTFEL

Cand ne-am intors de la Roadbook Experience 24-27 iunie 2021 am spus si sustin in continuare ca a fost o experienta…ALTFEL! Nu stiu sa o descriu in cuvinte sau sa o definesc, dar poate in finalul articolului sa iasa ceva concludent sau poate fiecare va trage concluziile proprii.

Pe Claudiu il cunosteam de la evenimentele anterioare, pe Bobo (Bogdan) l-am cunoscut atunci   https://roadbookexperience.ro/echipa/ si ei sunt cei care au dat nastere acestui proiect. Roadbook Experience este un eveniment, o intalnire de weekend ce are la baza o tura moto pentru pasionatii de offroad unde se foloseste navigarea pe un roadbook. Asa cum au zis baietii “Roadbook Experience nu este o competitie, ci este despre a experimenta, de a imbina pasiunea pentru motociclism cu aventura montana”

Organizarea de anul trecut a avut in principiu urmatoarea schema: din start se dorea un numar limitat de rideri (30-40 maxim) insotiti sau nu de partenere. Aici, majoritatea a venit neinsotita, per total am fost 4 fete (dintre care una fiica-mea) si un baiat de vreo 12-13 ani ce a participat la tura alaturi de tatal sau intr-o motocicleta cu atas.

Vineri s-au montat standurile si steagurile expozantilor, corturile participantilor, s-au luat in primire casutele mici de lemn cu aer conditionat in ele - pentru cei ce au ales aceasta varianta, s-au facut prezentarile de rigoare, s-a tinut briefing-ul, s-au impartit kiturile de participare, s-a explicat despre traseu si ce urmeaza sa se intample a doua zi si s-a dat stingerea la o ora decenta – cu mentiunea ca “sambata, dupa tura, putem face noapte alba”. Dar dimineata toti riderii sa fie apti pentru ceea ce urma sa se intample a doua zi pe traseu!

Sambata dimineata s-a plecat in tura la ora 10.00, circa 150 km offroad in inima Muntilor Vilcan si Godeanu, pe trasee salbatice cu peisaje mirifice. Pe la mijlocul traseului, unde nivelul de dificultate era putin mai dificil, puteai alege sa continui, sa “tragi de tine”, “sa-ti depasesti limitele” si sa te aventurezi mergand inainte sau puteai alege o ruta alternativa care la un moment dat se intersecta cu prima varianta.

Dupa ora 16.00 au inceput sa apara riderii, pe rand, care de care mai namolit si mai obosit, dar fiecare cu mare satisfactie in priviri. Noi fetele eram in piscina si dupa o zi grea petrecuta la balaceala, doar gandul sa ii intampinam cu o bere rece ne-a determinat sa punem capat lenevelii si sa le cedam locul 😉

Au urmat discutiile cu impresiile de pe traseu si senzatiile impartasite, cina – cu mancare extraordinar de buna si diversificata si…impartirea cadourilor. Nu am vazut pana acum niciun eveniment la care numele fiecarui participant sa fie pus de minim doua ori la tombola. Au fost foarte multe premii si foarte misto.

Ce mi-a placut foarte mult a fost faptul ca desi initial stiam foarte putina lume prezenta, simteam cum toti suntem parte dintr-un singur grup, fara a se crea "bisericute” si toti ajutau benevol: de la punerea standurilor…la reparat ceva la motociclete, de la fixarea roadbook-ului…la a aduce cuie de la cortul lui pentru cel care avea nevoie, de la montarea corturilor…la sustinerea standurilor cand vantul incepuse sa bata cu peste 100/h 😊)) Ca si cand ne stiam de cand lumea! Era ca o intrunire in familie cu rudele indepartate si necunoscute venite sa se bucure si sa se simta bine, dar fara ca cineva sa traga pe cineva de obraji cu ifose de genul “vai…dar ce ai crescut” sau “dar tu cand te-nsori/mariti ca-ti trece vremea”. Era un grup colorat dar omogenizat spontan, cu aceeasi baza solida: pasiunea pentru doua roti. Fiecare se bucura atat de mult de ceea ce se intampla in prezent incat nu exista loc de “grija pentru altul” privind marca…modelul…culoarea…

Si acum cand scriu am Fire and Flame (Kip Moore) in minte, melodia pe care cu greu am plecat sambata la culcare si cu care m-am trezit duminica dimineata, in miros de cafea proaspat prajita si sunete de rasete si soare si stare de bine.

Acum cred ca stiu de ce a fost “altfel” pentru mine 😊. Pentru ca acolo am identificat un principiu in care eu personal cred, la care tin si pe care sper sa-l pastrez in continuare: indiferent de ceea ce faci profesional, ce brand reprezinti azi, ce marca agreezi in momentul de fata, ce culoare preferi acum, daca esti pus la masa cu ruda indepartata sau cu concurenta sau cu un necunoscut, poti ajuta si tu “sa se puna masa”, poti aprecia “o idee buna” - chiar daca nu e ideea ta, si poti discuta mai mult decat subiecte legate de “vremea de afara”. Pentru ca nu statutul/jobul/brandul vorbeste pentru tine ci omul din tine.

Care e deviza organizatorilor? “If you give your best, you have no regrets!”

Cum am spus la inceput…sunt putine locuri 😊 asa ca rezerva-l astazi pe al tau!

https://www.facebook.com/RoadbookExperience

Cu siguranta o sa ai o experienta ALTFEL!

P.S. Video perspectiva lui Mihai:


1 comment


  • Romulus B

    Intr-adevăr o experiență altfel. Nu știu când sau dacă am mai întâlnit un grup atât de fain cu oameni care nu se cunosc între ei. Fix senzația de familie, de prieteni vechi, a bunch of quality people sau oameni buni domnule, cum am spune pe românește! Uniți toți în aceași pasiune pentru motoare, munte, muzică și principii de viață. Asta e sentimentul cu care am rămas și acum.
    A fost prima experiență moto cu un grup, prima întâlnire moto, prima tura cu roadbook. Foarte bine pus totul la punct, jos pălăria Claudiu și Bogdan pentru un eveniment la prima ediție la care pur și simplu nu am avut ce comenta. Pe lângă asta, sponsori faini rău, cadouri, bere multă și papa bun! :))
    Sper ca următorul și următoarele să-l întreacă pe primul!


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.