De ce sa participi la un eveniment gen Roadbook Adventure Challenge?

De ce sa participi la un eveniment gen Roadbook Adventure Challenge?

 Din ciclul Retrospectiva evenimentelor 2021 M2RMoto 

RAC Roadbook Adventure Challenge Apuseni 28-30.05.21 a fost primul eveniment moto al anului 2021 la care am participat si in calitate de expozant (primul fiind tot acest eveniment dar in Colibita in Noiembrie 2020)

Ce e RAC?

Este primul eveniment din Romania care a pus roadbook-ul concret pe diferite tipuri de motociclete conduse de rideri amatori pasionati. Fiecare participant a venit cu motocicleta personala, marca si modelul preferate si potrivite lui, fara sa fie necesara experienta in astfel de ture.

Evenimentul a implicat o tura de o zi, rally raid, circa 200 km, cu nivel de dificultate medie, si un weekend plin de socializare, buna-dispozitie, foc de tabara, muzica buna si delicii ardelenesti. Pe langa toate acestea un mare plus este faptul ca poti veni insotit de partenera sau/si copii.

Pentru ca atunci cand tu esti pe coclauri cu ceilalti participanti la rally raid, ei vor avea parte de timp frumos petrecut alaturi de celelalte partenere si copii si vor avea si ocazia sa se joace sau doar sa vorbeasca si despre altceva in afara de motoare. La alegere, bineinteles 😊

Dupa cum zicea si Ferry “capul rautatilor” a se citi “creierul evenimentului” ideea de baza a fost de a aduce aceasta sursa de navigatie folosita de pilotii de la Dakar cat mai aproape de motociclistul de rand. Pentru ca pasiunea nu are limite, decat cele impuse de fiecare in parte. Si pentru a intelege daca ti se potriveste sau nu, sau daca vrei doar sa-ti testezi skill-urile, trebuie sa incerci. Dar sa ai si unde s-o faci in mod organizat si, bineinteles, in siguranta! Asa a aparut conceptul si primul eveniment de acest gen.

Ce presupune un roadbook: un derulator de roadbook manual si un tripmaster.

Doar ca…stai fara grija! In prima seara a evenimentului are loc briefing-ul unde Ferry explica cum se citeste roadbook-ul si cum se folosesc derulatorul si tripmaster-ul. Tot seara se vor monta casetele pe toate motoarele participante si fiecare va primi kit-ul de participare cu numar concurs, etc…Organizarea lui Ferry e la virgula!

Deci daca vrei sa participi la urmatorul eveniment RAC 27-29 Mai pe link-ul de mai jos gasesti toate detaliile

https://www.facebook.com/events/3094826074139022?ref=newsfeed

Iar si ca expozant…ce sa spunem? Cand la finalul evenimentului incepi sa-ti strangi “baraca” si nu simti ca ai muncit, ci doar ai facut ceea ce iubesti sa faci, cand pleci mai bogat in noi prietenii si in consolidari de relatii cu oameni de calitate, zicem ca se “mai mult decat merita”.

Exact cum zicea Cristi Predoi (sa-l amintim si sa vorbim despre el ori de cate ori se poate - astfel va fi si el cu noi - iar pentru amprenta pusa motociclismului din Romania - e absolut necesar): “Ferry asta are un mare talent de-a aduna laolalta oameni valorosi. Are talentul de-a sincroniza totul astfel incat sa puna ceva frumos in miscare, sau pur si simplu de-a alatura oamenii la o tura moto, urmata de-un pahar si de povesti!”

https://pemotoare.ro/roadbook-adventure-challenge-cum-a-fost-de-ce-mi-a-placut/

 Cum iti suna ideea?


2 comments


  • Luci

    Hai ca m-ati convins sa vin si eu la urmatorul:)


  • Tarabostes

    Bine scris✌️


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.