In vizita la Enduro Panorama sa le cunoastem pe Celine si Alyssa

In vizita la Enduro Panorama sa le cunoastem pe Celine si Alyssa

Anul trecut pe 12 mai scriam asta intr-un post pe M2R-Moto:

“Alta veste mare  Credem in oamenii cu pasiuni care prin munca, talent si determinare se diferentiaza si lupta pentru visuri implinite! Alyssa si Celine sunt doua tinere ambitioase (19 ani si 17 ani - neimpliniti), pasionate de Enduro si HardEnduro, care ne-au intrat la suflet si incepand de astazi au toata sustinerea noastra! Sa facem orice putem pentru visuri implinite, pentru copiii cu ambitii si pasiuni sanatoase si pentru o viata frumoasa! Tine de fiecare dintre noi!”

Nu le cunosteam personal atunci, avusesem doar discutii telefonice, atat cu ele cat si cu parintii lor. Dar cand tatal fetelor mi-a spus intr-una din discutiile noastre ca “au plecat de la oras si au luat o casa in padure, pentru ca fetele sa se bucure in mediul care le fericeste cel mai mult” mi-am dat seama ca alegerea noastra a fost mai mult decat potrivita!

La fix o luna, pe 12 iunie, fiind singurul weekend liber pentru noi si stiind ca fetele vor participa la un concurs enduro, am ajuns in vizita la EnduroPanorama Ghelari 2021 – Hunedoara, sa le cunoastem. Era a doua iesire la un eveniment moto in 2021, dar de data aceasta mai mult personal decat profesional: fara stand, moto, produse, ci cu masina, la pachet intreaga familie.

Ce este Enduro Panorama? Un campionat de Hard Enduro organizat de Club Sportiv Haita Deva, condus de oameni, cum altfel decat pasionati de enduro https://www.motoclubhaita.ro/enduro/index.php/hes/.

Este un concurs international cu rideri veniti din peste 16 tari, 400 participanti maxim, este al doilea ca marime in randul evenimentelor de gen, dureaza 4 zile, circa 300 km de parcurs in total, fiecare zi avand clar stabiliti km ce trebuie parcursi, iar locatiile de start cat si cele de sosire sunt aflate de concurenti doar in ziua respectiva. Se poate concura la trei clase: Profi, Expert si Hobby, iar surpriza anului acesta este ca s-a introdus si o a patra clasa Shorty.

Deci daca iti plac provocarile si esti pasionat sa mergi pe drumuri ce par imposibil de parcurs: pietris, pietroaie, buturugi, drumuri accidentate sau/si forestiere, aceasta ar fi o ocazie sa-ti indeplinesti dorinta. Pentru regulament, inscriere si orice informatii doriti, accesati link-ul de mai jos si ajungeti direct la organizator.

Perioada evenimentului 4-5-6-7 Mai 2022, Ghelari - Hunedoara https://www.motoclubhaita.ro/enduro/enduropanorama?disp=posts&paged=6

Cat despre cum am ajuns noi la eveniment: plecati dis de dimineata din Bucuresti, am ajuns in Ghelari in jurul orei 12.00 la Finish-ul indicat de mama fetelor printr-un share location, dar un loc foarte bine pitit in munte si foarte greu de gasit. Acolo, o atmosfera plina de emotii: rideri ajunsi deja, organizatori, masini si motociclete, parinti si cunoscuti ce-si asteptau participantii, iar undeva sus in munti vedeai pete de culoare: riderii ce inca erau pe traseu. Auzeai in stanga si-n dreapta: “uite-o pe X’, sau “uite-l pe Y”, desi pentru mine erau doar niste culori miscatoare.

Au ajuns si fetele si drag mi-a fost sa le cunosc acolo, in mediul lor natural. Erau pline de noroi, obosite si cu lovituri pe alocuri, povesteau despre traseul zilei si obstacolele intalnite comparativ cu zilele precedente, insa satisfactia din zambetele lor spunea mai mult decat toate cuvintele posibile.

Dupa ce a ajuns si ultimul participant ne-am dus cu totii la Pensiunea Panorama, locul de unde incepe evenimentul si unde se termina cu premierea participantilor. Acolo, o organizare demna de un astfel de eveniment: cu zone pentru mancat/baut, expozanti, motociclete, dube venite din toata lumea, masini in vizita, dar fiecare zona frumos si ordonat delimitata. Iar noi toti am stat la povesti pana la finalul evenimentului dupa care ne-am mutat la casa din padure…unde am continuat.

Ce spun Alyssa si Celine despre aceasta pasiune:

 
"De mica am fost initiata in acest sport de tatal meu (fapt care cred ca face acest sport si mai special pentru mine) aveam 8 ani cand am primit prima motocicleta. La inceput era doar un hobby, dar cu timpul pasiunea a crescut iar dorinta mea de a fi mai buna a devenit din ce in ce mai mare. Cu fiecare cursa imi doresc sa-mi depasesc limitele anterioare iar unul din lucrurile pe care le iubesc la acest sport e faptul ca mereu exista loc de mai bine si mereu se poate mai mult si mai mult."

 

"Nu dansuri, nu balet, nu handbal, ci hard enduro! O gură de aer de la tot ce înseamnă viața de zi cu zi și totodată, sportul care în final mă definește, pentru că într-adevăr, suntem ceea ce iubim."


Оставете коментар

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.