Transilvania Bikers – festival cu si despre prietenie

Transilvania Bikers – festival cu si despre prietenie

Transilvania Bikers este un festival moto cu traditie, organizat de Clubul Transilvania Bikers M.C. 1990 Cluj https://www.facebook.com/TransilvaniaBikersMC1990/  si este unul dintre cele mai mari festivaluri moto de la noi din tara. De obicei se organizeaza in ultimul weekend al lunii mai si se tine (unde altundeva) decat in Transilvania, in camping ElDorado Gilau.

Mii de motociclisti din tara si din tarile vecine, an de an, vin si dau acestui eveniment atmosfera aceea pe care o vedeam si la care tanjeam cand eram copii in filmele americane cu bikeri: fete si baieti (cu sau fara veste de piele), terase pline cu multa forfota in jur, scena pregatita in asteptarea invitatilor, casute mici de lemn ce amintesc de taberele copilariei, corturi insirate, concursuri, rasete si zambete peste tot in jur.

Fusesem de cateva ori inainte la acest eveniment, prima oara datorita unui prieten apropiat care-i stia pe organizatori si care ne povestea de spiritul festivalului (multumim Igi!) si care spunea ca “e musai” sa mergem macar o data. Ceea ce va dorim si voua. Detalii pentru editia 2022 gasiti informatii aici https://www.facebook.com/events/1651668965166000

Anul trecut, pentru prima oara ca expozant la acest eveniment “cu duba/motor in duba/produse/stand” am ajuns de joi seara. Credeam ca o sa fim singurii din camping, dar mare a fost surprinderea cand, ajunsi in camping, erau deja sositi multi altii: oamenii ce se ocupau de “masa si hidratare”, cativa participanti veniti (sau nu) de departe, vecinii nostri de stand “Achimoto” si bineinteles organizatorii.


Faceau ultimele aranjamente, planificau, aranjau, delimitau, si cel mai important lucru…te luau in primire. Si cum altfel incepe un ardelean sa vorbeasca cu tine daca nu cu o imbratisare stransa, un calduros “ce bine ca ne vedem”, un paharel de tuica, un pliant si o insigna de “aduceri aminte”.

Am amenajat standul si daca joi seara erau doar doua standuri montate, vineri dimineata au inceput sa se ocupe toate locurile destinate expozantilor, care mai de care mai colorat, cu motoare si diferite produse pentru motociclism, diferite marci si nume cunoscute.


Pentru rideri, vinerea e ziua de acomodare. Ajungi la locatie, iti pui cortul, te integrezi in “tabara”, te intalnesti cu multi cunoscuti, vizitezi expozantii prezenti, iti cumperi una-alta daca ai nevoie sau doar ca souvenir, cunosti oameni noi, schimbi idei si impresii si spre final te delectezi cu muzica live la concertul stabilit pentru seara aceea. Si seara, de obicei, nu se termina prea devreme 😉


Sambata te trezesti in atmosfera de festival ce pare ca a continuat fara intrerupere. Oameni peste tot, cei mai multi la “coada” la cafea, rasete si discutii, motoare si motociclisti ce vin continuu, altii care-si monteaza corturile, stare de bine…

La ora 11.00 urmeaza parada motociclistilor si auzi motoare turate, ordonate pe doua randuri, gata pregatite sa traverseze o parte din oras, bucurosi de zambetele primite si dornici de constientizare a faptului ca “si noi suntem in trafic; atentie la motociclisti” Politia Rutiera este mereu prezenta pentru a escorta multimea de motociclisti in siguranta, pe tot parcursul traseului.

La intoarcere urmeaza cele mai asteptate momente ale festivalului, concursurile.

Si nu sunt putine. Auzi continuu la microfon denumirile acestora pana la inscrierea concurentilor, iar cand incep…nu mai ai timp decat sa participi sau sa te amuzi copios.


Concursul cu sfoara, Custom Bike, Impinsul motoarelor, Mers incet, Prinderea carnatului, Tricouri ude sau Tipa-te pa linoleum, sunt doar cateva nume. Si nu dam detalii. O data trebuie sa ajungi sa intelegi despre ce este vorba si sunt convinsa ca nu o sa fie singura data cand ajungi la acest festival.


Dupa concursuri urmeaza petrecerea. Concerte live, premierea castigatorilor, socializare si destindere. Si nici seara aceasta nu se termina devreme.

Duminica, fiecare se trezeste in ritmul lui si tot in ritmul lui ravneste la o cafea fierbinte. Se strang corturile, standurile, bagajele - fiecare ce altceva mai are – si vine momentul de “la revedere” si “pe data viitoare”.


Pentru noi, fiind prima oara in care imbinam utilul cu placutul la acest festival, a fost de-a dreptul spectaculos. Ne-a bucurat ca am fost cu si intre prieteni, ca am muncit cu drag si spor, ca am putut prezenta produsele noastre si sa ne facem treaba bine cu zambete pe buze, ca ne-am imprietenit cu multi oameni noi si unii din “concurenta” (misto oameni), dar cel mai mult (a devenit deja un obicei) ca am strans iarasi sub umbrela standului nostru foarte multi oameni cu care am povestit vrute si nevrute si care ne-au ajutat foarte mult, ori de cate ori a fost nevoie.


Si chiar daca vremea a fost capricioasa (a plouat mult) frigul si umezeala nu ne-au impiedicat sa avem un weekend cu caldura. De la oameni! (ca tot am folosit cuvantul asta de multe ori)

Un mic sfat de incheiere. La plecare, luati-va la revedere inainte sa va puneti in miscare; altfel…pana la iesirea din camping o sa dureze mult mai mult decat va imaginati. Veti intalni oameni pe care chiar daca “nu stiti de unde sa-i luati” cu siguranta “i-ati cunoscut” si sunt tare amabili si dornici de vorba. Buna vorba!

Sa fim bine si sa ne vedem la Gilau la sfarsitul lunii Mai. Pe 27-29. Noi o sa ajungem mai devreme dar va pastram loc 😉

Drumuri bune si aveti grija de voi! Si de cei de langa voi!


Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.